SOLD STC
£699,999

4 bed House for sale in Springfield, Daws Lane, Appleton Roebuck, York

Shortlist

Key Features

  • Extended family home
  • Open plan living
  • Log burning stove
  • Contemporary décor
  • Galleried landing
  • Four double bedrooms two with en suites
  • Covered outside dining area
  • Parking for numerous vehicles
  • No onward chain
  • Tadcaster Grammar School catchment area
Modern and contemporary, with a Scandinavian feel, this stunning family home is greatly extended to offer spacious and luxurious accommodation that really has the wow factor. Far from traditional, the open plan ground floor layout with attached outside dining area is the ideal entertaining space.

The timber clad exterior gives the viewer an insight into the contemporary accommodation within. Bespoke shutters to the windows and the use of oak within the ground floor are in keeping with a traditional village property but the addition of features such as barn style, sliding doors and carefully selected window choices create a stylish and modern home.



The barn style timber door leads into the spacious entrance hall which gives access to the boiler room, ground floor cloakroom and surprisingly a whole second kitchen/utility room.



Larger than average, the ground floor cloakroom is fitted with travertine tiles to the floor and a modern, white two piece suite. The bowl hand basin is set within an oak console with a mirror above.

Not many homes can boast two kitchens but Springfield doesn't disappoint with the addition of this secondary kitchen which also works well as a large, family utility room. Fitted with high quality, timber units to compliment the main kitchen, there is an abundance of storage to be found alongside space for under counter appliances and an electric oven.

A wonderful social area has been created in the re- designed and extended space that encapsulates the heart of the home. Upon walking into the room you are drawn up to the galleried landing which lets light flood the dining area. Two sets of bi fold doors allow for undisturbed views of the rear garden and connect the covered, outside dining area to the kitchen. The large, sliding door can be closed between the hall and this open plan space creating a more cosy reception area.



The kitchen is fitted with a range of contemporary timber units, including open shelving base units, and a double length central island, with utilitarian lighting above, provides storage and a breakfast bar. Stylish yet practical, three full length pantry cupboards offer further storage and an impressive feature to the end wall. Solid beech worktops are fitted throughout and a ceramic double sink and drainer is located beneath the window. A cream Rangemaster stove with complimenting extractor hood sits to the rear of the kitchen and white, Metro tiles complete this room perfectly combining a country and utilitarian style.



A double sided multi fuel stove is a delightful addition between the kitchen and dining area. Ample room is given for a large dining table to sit between the kitchen and sitting room. The oak staircase, with white timber spindle banister, has been repositioned here, to create the beautiful, galleried landing above.



A second, separate reception room is located to the front of the property and is currently used as a teenage den and office. This multi-functional room offers ample space and two windows with shutters.

Situated from the dining area, the bright and generous sitting room has two patio doors leading out onto a gravel seating area and the lawned garden beyond. A part vaulted ceiling with a window and characterful miniature windows are in keeping with the barn style of the property.

The oak staircase leads to the spacious, first floor landing which looks down on the dining area. Bespoke fitted cupboards, with matching window seat, offer linen storage and more. A window overlooks the village church, to the front aspect, and allows for further light.

The master bedroom is a beautifully designed haven. Decorated in relaxing tones with bespoke fitted wardrobes, perfectly fitted to the sloping ceilings and complimenting the landing storage. A timber, barn style style sliding door leads to the en suite bathroom which has been fitted with a high, gable end window, proving light to both the bathroom and bedroom. A roll top bath stands central to the room with a modern, white WC and Neptune bowl hand basin on an Oak vanity console. Neptune, grain washed, engineered oak flooring is perfectly matched with the grain washed tiling to the bath.

Bedroom two is bright and airy thanks to two skylights additional to the rear aspect window and benefits from an en-suite shower room. The en- suite was recently fitted with white three- piece suite including shower unit, WC and hand basin fitted onto a cupboard unit.

Bedroom three, a good sized double, is currently used as an office. As with the rest of the house, the bedroom is neutrally decorated and offers ample room for bedroom or office furniture. The fourth double benefits from a fitted cupboard and dual aspect windows.

The house bathroom is cleverly designed to accentuate the luxurious, roll top bath sat beneath the window. The shower unit and WC are discretely tucked away and the modern white hand basin sits within the main part of the room. As with the cloakroom, travertine tiles are fitted to the floor and wall behind the bath and hand basin.

To the front and side of the property, a gravel driveway offers an abundance of parking. Timber steps lead to a raised gravel path leading to the front door and a more private seating area. Various evergreen trees and shrubs have been planted and the property is boarded with mature hedging.



To the rear, the property enjoys a variety of multi level garden areas with a central lawn, gravelled patio seating area with timber storage shed, a gravelled area offering practical space and storage which leads on to a further, private seating area and additional lawn. The wow factor to Springfield's garden however is the covered, outside dining area which sits perfectly from the kitchen via bi- fold doors. White washed timber decking and a pitched roof make this an atmospheric, social space to enjoy in all seasons. Beyond the dining area an open, decked seating area is fitted with a timber bench.

Stamp Duty Due *

Based on a sale price of £699,999 the total amount of stamp duty payable will be:

£25,000

What is Stamp Duty and how is it calculated?

* This value is based on the standard rate and not applicable to first-time buyers or buy-to-let / second home buyers.

Further Details

  • Status: Under Offer
  • Reference: 103303000572

Location